Back to Top

Uniek Sporten: 5 redenen om met (rol)stoelyoga te beginnen

Bron: Uniek sporten 

In Canada zag bewegingsagoog en yogadocent Yvonne van Helvoirt iets bijzonders: tijdens sportlessen werd een stoel gebruikt ter ondersteuning. Het resultaat? Er vielen minder mensenuit. Terug in Nederland gebruikte Yvonne de stoel steeds meer en tegenwoordig geeft ze lessen, trainingen en workshops in stoelyoga.

Ook iets voor jou? Dit zijn vijf redenen om ermee te beginnen:

Continue Reading

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram

Bring it on 2018!

We zijn inmiddels al weer een goede week op weg al wil ik deze gelegenheid gebruiken om zowel de yogi’s als docenten alle goeds toe te wensen voor 2018! Met een een heel mooi yogajaar in het verschiet! 

Alle yogi’s bij o.a. Saffier, Philadelphia, Mariahoeven en Statenkwartier die afgelopen jaar genoten hebben van de stoelyoga lessen tijdens de workshops op alle locaties.  
Ik heb genoten van de samenwerking met back-up van Anna, Mariella, de geweldige hulp van Carlien voor de website, de vrijwilligers van Welzijn Scheveningen en tijdens de yogadag met Stichting Haagse Sportstimulering voor gehandicapten. Het was een geweldige ervaring om vitaliteit te stimuleren met ouderen in de Koninklijke Schouwburg én in de mega nieuwe The Hague Sport Campus voor deelnemers met (meervoudige) beperkingen met de Gemeente Den Haag. Heel erg bedankt dat jullie stoelyoga zo geweldig ontvangen hebben in 2017!
Continue Reading

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram

Intervisie

Heb jij vragen over het werken met speciale groepen? Wat te doen met specifieke aanpassingen of wil je weten welke afspraken je het best kunt maken met een instelling of organisatie? Docenten die vragen hebben na het behalen van hun certificaat van de Stoelyoga Masterclass zijn uiteraard welkom om hun kennis te toetsen of te overleggen over praktische zaken. 

Vragen voor intervisie kunnen gesteld worden tijdens telefonisch spreekuur via 06-41286080 of via videocall/facetime. Stuur eventueel je vragen of onderwerp vooraf naar Yvonne.

Spreekuur mogelijk op: 

– dinsdagavond tussen 20:30 en 22:00

– donderdagmiddag tussen 12:30 en 14:30

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram

Onbeperkt 070 filmt bij Stoelyoga Den Haag

 

Stichting Voorall ging samen met de Gemeente Den Haag op zoek naar initiatieven die laten zien dat er rekening wordt gehouden met mensen met een beperking. Met de Onbeperkt070 initiatieven willen zij goede voorbeelden van toegankelijkheid en beeldvorming in de schijnwerpers zetten. Het resultaat is nu zichtbaar via Stoelyoga Den Haag Online

 

 

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram

Stoelyoga of Rollator yoga, what’s in a name?

krantenartikel

Aanstaande zondag 21 juni is het niet alleen vaderdag, ook Internationale Yoga Dag. Trakteer jezelf niet alleen op quality time met de (klein)kinderen maar ook een op een leuke workshop ergens op locatie in Den Haag. Het is fantastisch dat er zoveel aandacht besteed wordt om yoga EN de effecten ervan, meer bekendheid te geven. Yoga is voor alle leeftijden bedoeld en op de Internationale Yoga Dag willen we als docenten laten zien wat je met yoga allemaal kunt bereiken. Ga eens een kijkje nemen of doe mee met de lezingen en gratis lessen in yogastudio’s die op verschillende locaties georganiseerd zijn.

Vaders worden getrakteerd op stoere mannen yoga…. what’s in a name???

 

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram

Stoelyoga in Statenkwartier en Mariahoeve

Wilt u graag in beweging blijven, maar is het te belastend voor u om lang te staan? Voor wie zich hierin herkent is er nu stoelyoga in Statenkwartier en Mariahoeve. Stoelyoga biedt alle aspecten van een yogales op een rustige manier aan enbovendien leert u om te gaan met stress.

De stoelyoga lessen vinden plaats bij:

Het Couveehuis: Frankenslag 139
Iedere woensdag ochtend van half 11 tot half 12

Wijkcentrum Mariahoeve: Ivoorhorst 155
Iedere maandagochtend van 11:00 tot 12:00

Meldt u zich aan voor een van de (proef)lessen op maandag of woensdag. Bel 0031-(0)6-41286080 of stuur een bericht via het contactformulier en geef daarbij duidelijk uw naam, telefoonnummer en uw voorkeur locatie aan.

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram

Cursus Yoga op Schoot: Dé bewegingsactiviteit voor ouder & kind

 

Yoga is creatief, leerzaam en motiverend ter ondersteuning bij de groei en de ontwikkeling van een kind. Door werkelijk contact te maken met je kind en samen te bewegen en te ontspannen, wordt het leuker om te genieten van alle momenten.

Ontdek hoe je op speelse wijze kennismaakt met de dieren-houdingen (asana’s), ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Met hulp van babygebaren leer je gebaren van je zoon of dochter te interpreteren en te ‘beantwoorden’ om werkelijk tot verbinding te komen.

De meeste baby’s en dreumesen leren later lopen en praten dan gebaren te gebruiken of yogahoudingen te doen!

Met liedjes, gebaren en yogaspelletjes stimuleer je meer dan alleen de bewegingsontwikkeling van je kind! Ontdek bij deze babycursus hoe makkelijk het is om, tussen alle verzorgingstijd en het slaapgebrek door, momenten te creëren waarop jullie er even helemaal voor elkaar zijn.

De cursus Yoga op Schoot is voor (groot)ouders/verzorgers en kind(eren) vanaf 9 – 24 maanden. In de 6 lessen van 45 minuten wordt er tijd besteed aan activiteiten, gebaren en houdingen op de yogamat. Daarna mogen de kinderen even spelen terwijl de ouders achtergrondinformatie krijgen en vragen mogen stellen over de praktische toepassing van yoga en gebaren. Tijdens de lessen is er mogelijkheid en ruimte om je kind(eren) te voeden en te verschonen.

IMG_8454

In de 6-weekse cursus Yoga op Schoot krijg je genoeg praktische voorbeelden om thuis te doen!

De cursuskosten zijn € 95,- voor ouder(s) en kind samen, inclusief een werkmap om de achtergrondinformatie die je bij iedere les krijgt, in te bewaren. De cursus zal plaatsvinden in Het Couveehuis, Frankenslag 139, 2582 HJ, in het Statenkwartier, vlak bij de Frederik Hendriklaan (winkelstraat “de Fred”). Het Couveehuis is bereikbaar met de tram 1 en 17 en buslijn 21. Aanmelding via Yvonne 

 

 

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram

Dadayoga wordt Stoelyoga Den Haag

Het vertrouwde logo met Ganesha op de yogamat zal veranderen omdat ik heb gekozen voor een meer “volwassen” uitstraling. Dadayoga is ontstaan vanuit de kinderyoga waarmee ik al weer 5 jaar geleden gestart ben. Inmiddels geef ik les aan mensen van alle leeftijden. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd waardoor ik het afgelopen jaren steeds meer richting heb kunnen geven aan mijn visie – (stoel)yoga les geven aan iedereen!

De yogales op de stoel is bedoeld voor kinderen in de klas, werknemers die veel zittend werk doen en mensen met een beperkte bewegingsvrijheid. Natuurlijk blijf ik yogales op de mat aanbieden met veel ademhalingsoefeningen, bewustwording en ontspanningsoefeningen. De groepslessen en individuele lessen vinden meestal plaats op locaties bij zorginstellingen, welzijnsinstellingen, bedrijven (incompany), op scholen of bij de mensen thuis.

         Tot ziens bij Stoelyogadenhaag.nl  

         Lieve groet, Yvonne

 

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram

Stoelyoga op locatie of bij u thuis!

Het uitgangspunt van stoelyoga is het aanpassen van de yogales aan de deelnemer door de houding te vertragen en te vereenvoudigen, zodat iedereen mee kan doen, jong en oud!

Stoelyoga is geschikt voor mensen die veel stilzitten of een verstoorde coördinatie hebben. Deze les biedt ruimte om te ontdekken hoe het lichaam op een andere manier gestimuleerd wordt. Door de yogahoudingen te verkleinen en de effecten op organen, het zenuwstelsel, de bloedsomloop te (her)activeren, blijven de cellen zich vernieuwen. Zo behoudt het lichaam de vitaliteit die nodig is om zo vrij mogelijk te bewegen.

We beginnen de les met een uitgebreide warming-up en gewrichtsoefeningen om het lichaam actief te maken. Er komen oefeningen aan bod die bekkenbodem en gewrichten stimuleren, slaap- en spijsverteringsstoornissen kunnen verminderen. Met adem, stilte en bewustwordingsoefeningen gaan we onderzoeken hoe we het lichaam op andere manieren kunnen stimuleren gezond te blijven.

Voor wie?
Voor mensen die beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid is het mogelijk om de yogahoudingen beter zittend in een (rol)stoel te beoefenen. Woon gerust een keer een proefles bij om te kijken of deze vorm van yoga iets voor je is.

Wanneer u (nog) niet met een reguliere les mee kan of wil doen, is het mogelijk om een privé les aan te vragen. Tijdens een privé sessie kan ik nog beter afstemmen op de bewegingsmogelijkheden en persoonlijke doelen of wensen.

Deze les wordt tevens aangeboden als (besloten) groepsles op locaties bij zorginstellingen en verzorgingshuizen. Wanneer u graag een proefles of workshop zou willen organiseren bij u in de buurt informeer dan bij Yvonne of bel 06-41286080.

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram