Back to Top

Stoelyoga bijscholing bij Zweiersdal

Makkelijk bewegen is niet voor iedereen weggelegd. Als je last hebt van een blessure, je lichaam onderhevig is aan slijtage of onvoldoende ruimte ervaart en een druk leven leidt, dan is het soms lastig in beweging te blijven. Als je graag actief wil blijven en yogalessen op de mat een brug te ver zijn, dan is stoelyoga de manier om in beweging te blijven. De yogahouding worden opgebouwd en aangepast naar gelang de bewegingsruimte aanwezig is.

Stoelyoga is laagdrempelig, maakt de spieren en gewrichten soepeler, bevordert de concentratie en het lichaamsbewustzijn. Adem en ontspanningsoefeningen hebben een positief effect op lichaam en geest, dit is bij stoelyoga net zo.

Stoelyoga is overal en door iedereen te beoefenen: bij zorg en welzijnsinstellingen en onderweg naar werk of op school en kantoor achter je bureau. Deze bijscholing is gericht om jou als mens én als docent te leren omgaan met mensen die  aanpassingen nodig hebben en hoe je zelf bewust wordt van het verloop van deze processen. Je krijgt inzicht in de mogelijkheden en toepassingen van stoelyoga.  Continue Reading

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram

Workshop Stoelyoga tijdens het Jubileumcongres Yogavereniging Nederland

Op 11 & 12 mei 2018 vindt het jubileumcongres plaats van de VYN. We bestaan 40 jaar en daar zijn we trots op! Yvonne van Helvoirt geeft op 12 mei van 15:00 tot 17:00 de workshop Stoelyoga. 

Heb jij in je lessen deelnemers met beperkte bewegingsruimte en wil je leren hoe je dan de stoel kunt inzetten als hulpmiddel? In deze workshop leer je hoe je de stoel gebruikt, zittend of staand achter de stoel wanneer de balans minder wordt. Je krijgt een indruk van de toepassing van houding, stoelasana’s en ontspanning op de stoel. In deze workshop ervaar je hoe je houdingen van deelnemers effectief aan kunt passen, ongeacht de aandoening of leeftijd. Stoelyoga zie je dan ook steeds vaker bij zorg-, en welzijnsinstellingen, op scholen en bedrijven, omdat het deze ruime toepasbaarheid geeft.

Meer informatie of aanmelden voor ons jubileumcongres?
Ga naar www.yoganederland.nl .

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram

Uniek Sporten: 5 redenen om met (rol)stoelyoga te beginnen

Bron: Uniek sporten 

In Canada zag bewegingsagoog en yogadocent Yvonne van Helvoirt iets bijzonders: tijdens sportlessen werd een stoel gebruikt ter ondersteuning. Het resultaat? Er vielen minder mensenuit. Terug in Nederland gebruikte Yvonne de stoel steeds meer en tegenwoordig geeft ze lessen, trainingen en workshops in stoelyoga.

Ook iets voor jou? Dit zijn vijf redenen om ermee te beginnen:

Continue Reading

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram

Bring it on 2018!

We zijn inmiddels al weer een goede week op weg al wil ik deze gelegenheid gebruiken om zowel de yogi’s als docenten alle goeds toe te wensen voor 2018! Met een een heel mooi yogajaar in het verschiet! 

Alle yogi’s bij o.a. Saffier, Philadelphia, Mariahoeven en Statenkwartier die afgelopen jaar genoten hebben van de stoelyoga lessen tijdens de workshops op alle locaties.  
Ik heb genoten van de samenwerking met back-up van Anna, Mariella, de geweldige hulp van Carlien voor de website, de vrijwilligers van Welzijn Scheveningen en tijdens de yogadag met Stichting Haagse Sportstimulering voor gehandicapten. Het was een geweldige ervaring om vitaliteit te stimuleren met ouderen in de Koninklijke Schouwburg én in de mega nieuwe The Hague Sport Campus voor deelnemers met (meervoudige) beperkingen met de Gemeente Den Haag. Heel erg bedankt dat jullie stoelyoga zo geweldig ontvangen hebben in 2017!
Continue Reading

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram

Intervisie

Heb jij vragen over het werken met speciale groepen? Wat te doen met specifieke aanpassingen of wil je weten welke afspraken je het best kunt maken met een instelling of organisatie? Docenten die vragen hebben na het behalen van hun certificaat van de Stoelyoga Masterclass zijn uiteraard welkom om hun kennis te toetsen of te overleggen over praktische zaken. 

Vragen voor intervisie kunnen gesteld worden tijdens telefonisch spreekuur via 06-41286080 of via videocall/facetime. Stuur eventueel je vragen of onderwerp vooraf naar Yvonne.

Spreekuur mogelijk op: 

– dinsdagavond tussen 20:30 en 22:00

– donderdagmiddag tussen 12:30 en 14:30

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram

Onbeperkt 070 filmt bij Stoelyoga Den Haag

 

Stichting Voorall ging samen met de Gemeente Den Haag op zoek naar initiatieven die laten zien dat er rekening wordt gehouden met mensen met een beperking. Met de Onbeperkt070 initiatieven willen zij goede voorbeelden van toegankelijkheid en beeldvorming in de schijnwerpers zetten. Het resultaat is nu zichtbaar via Stoelyoga Den Haag Online

 

 

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram

Stoelyoga of Rollator yoga, what’s in a name?

krantenartikel

Aanstaande zondag 21 juni is het niet alleen vaderdag, ook Internationale Yoga Dag. Trakteer jezelf niet alleen op quality time met de (klein)kinderen maar ook een op een leuke workshop ergens op locatie in Den Haag. Het is fantastisch dat er zoveel aandacht besteed wordt om yoga EN de effecten ervan, meer bekendheid te geven. Yoga is voor alle leeftijden bedoeld en op de Internationale Yoga Dag willen we als docenten laten zien wat je met yoga allemaal kunt bereiken. Ga eens een kijkje nemen of doe mee met de lezingen en gratis lessen in yogastudio’s die op verschillende locaties georganiseerd zijn.

Vaders worden getrakteerd op stoere mannen yoga…. what’s in a name???

 

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram

Stoelyoga in Statenkwartier en Mariahoeve

Wilt u graag in beweging blijven, maar is het te belastend voor u om lang te staan? Voor wie zich hierin herkent is er nu stoelyoga in Statenkwartier en Mariahoeve. Stoelyoga biedt alle aspecten van een yogales op een rustige manier aan enbovendien leert u om te gaan met stress.

De stoelyoga lessen vinden plaats bij:

Het Couveehuis: Frankenslag 139
Iedere woensdag ochtend van half 11 tot half 12

Wijkcentrum Mariahoeve: Ivoorhorst 155
Iedere maandagochtend van 11:00 tot 12:00

Meldt u zich aan voor een van de (proef)lessen op maandag of woensdag. Bel 0031-(0)6-41286080 of stuur een bericht via het contactformulier en geef daarbij duidelijk uw naam, telefoonnummer en uw voorkeur locatie aan.

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram

Cursus Yoga op Schoot: Dé bewegingsactiviteit voor ouder & kind

 

Yoga is creatief, leerzaam en motiverend ter ondersteuning bij de groei en de ontwikkeling van een kind. Door werkelijk contact te maken met je kind en samen te bewegen en te ontspannen, wordt het leuker om te genieten van alle momenten.

Ontdek hoe je op speelse wijze kennismaakt met de dieren-houdingen (asana’s), ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Met hulp van babygebaren leer je gebaren van je zoon of dochter te interpreteren en te ‘beantwoorden’ om werkelijk tot verbinding te komen.

De meeste baby’s en dreumesen leren later lopen en praten dan gebaren te gebruiken of yogahoudingen te doen!

Met liedjes, gebaren en yogaspelletjes stimuleer je meer dan alleen de bewegingsontwikkeling van je kind! Ontdek bij deze babycursus hoe makkelijk het is om, tussen alle verzorgingstijd en het slaapgebrek door, momenten te creëren waarop jullie er even helemaal voor elkaar zijn.

De cursus Yoga op Schoot is voor (groot)ouders/verzorgers en kind(eren) vanaf 9 – 24 maanden. In de 6 lessen van 45 minuten wordt er tijd besteed aan activiteiten, gebaren en houdingen op de yogamat. Daarna mogen de kinderen even spelen terwijl de ouders achtergrondinformatie krijgen en vragen mogen stellen over de praktische toepassing van yoga en gebaren. Tijdens de lessen is er mogelijkheid en ruimte om je kind(eren) te voeden en te verschonen.

IMG_8454

In de 6-weekse cursus Yoga op Schoot krijg je genoeg praktische voorbeelden om thuis te doen!

De cursuskosten zijn € 95,- voor ouder(s) en kind samen, inclusief een werkmap om de achtergrondinformatie die je bij iedere les krijgt, in te bewaren. De cursus zal plaatsvinden in Het Couveehuis, Frankenslag 139, 2582 HJ, in het Statenkwartier, vlak bij de Frederik Hendriklaan (winkelstraat “de Fred”). Het Couveehuis is bereikbaar met de tram 1 en 17 en buslijn 21. Aanmelding via Yvonne 

 

 

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram

Dadayoga wordt Stoelyoga Den Haag

Het vertrouwde logo met Ganesha op de yogamat zal veranderen omdat ik heb gekozen voor een meer “volwassen” uitstraling. Dadayoga is ontstaan vanuit de kinderyoga waarmee ik al weer 5 jaar geleden gestart ben. Inmiddels geef ik les aan mensen van alle leeftijden. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd waardoor ik het afgelopen jaren steeds meer richting heb kunnen geven aan mijn visie – (stoel)yoga les geven aan iedereen!

De yogales op de stoel is bedoeld voor kinderen in de klas, werknemers die veel zittend werk doen en mensen met een beperkte bewegingsvrijheid. Natuurlijk blijf ik yogales op de mat aanbieden met veel ademhalingsoefeningen, bewustwording en ontspanningsoefeningen. De groepslessen en individuele lessen vinden meestal plaats op locaties bij zorginstellingen, welzijnsinstellingen, bedrijven (incompany), op scholen of bij de mensen thuis.

         Tot ziens bij Stoelyogadenhaag.nl  

         Lieve groet, Yvonne

 

Volg en deel Stoel Yoga op:
Volg via Email
Facebook
Pinterest
LINKEDIN
Instagram