Back to Top

Persoonlijke begeleiding

Individuele yoga begeleiding is er helemaal op gericht om uzelf te ondersteunen bij het in balans brengen van emoties, de interpretatie van prikkels (sociaal-emotionele en zintuiglijke ontwikkeling), de fysieke houding, balans en spierspanning en ontspanning (motorische ontwikkeling) en de manier waarop u mentaal fit blijft (cognitieve ontwikkeling).

Individuele Yogabegeleiding biedt persoonlijke aandacht om uzelf of naasten in iedere levensfase op een speelse en informele manier te ondersteunen bij (bewegings)ontwikkeling met yoga als uitgangspunt. Deze begeleiding kan zowel op de yogamat als op de (rol)stoel plaatsvinden en er worden meerdere hulpmiddelen ingezet om aanpassingen te realiseren waar nodig. Daarom wordt deze vorm zowel in de studio aangeboden als bij de mensen thuis in eigen vertrouwde omgeving. Er wordt op holistische wijze met u gekeken naar de mogelijkheden om een individueel traject aan te bieden dat aansluit bij uw wensen of doelen. 

Mijn benadering is zowel methodisch als vanuit persoonlijke ervaringen te onderbouwen, zegt yogatherapeut Yvonne van Helvoirt. Als stoelyoga docent en docenten trainer heeft ze inmiddels al weer meer dan 20 jaar ervaring met het begeleiden van groepen en is momenteel al weer 10 jaar actief als yogadocent op de mat en met de stoel als hulpmiddel.  

Yoga is zo veel meer dan alleen bewegen, leren concentreren of met aandacht naar jezelf en anderen te kijken. Klanten kiezen graag voor deze persoonlijke benadering om beter op de hoogte te blijven van de eigen bewegingsontwikkeling ter preventie bij de overgang naar een nieuwe levensfase. Oudere deelnemers willen graag leren omgaan met angst voor vallen en pubers op school vragen hebben vaker moeite met concentreren.  Iedereen heeft zo zijn, of haar, rede om fysiek en mentaal weer de balans zoeken. Deze individuele benadering is daarom ook geschikt als onderdeel van het vitaliteit aanbod voor werknemers die grote fysieke inspanning leveren of door zeer hoge werkdruk dreigen uit te vallen bij instellingen en bedrijven. 

Om de belevingswereld van uzelf, uw kinderen, ouders of collega’s weer aan te laten sluiten bij de realiteit van de dagelijkse routine, is het belangrijk om zelfredzaam en zelfstandigheid te (leren) behouden en waar mogelijk het (h)erkennen of verbeteren van de bewegingsvrijheid en een goede gezondheid!

Startende met een kennismakingsgesprek proberen we helderheid te krijgen over de vraag hoe de sessies gaan bijdragen aan een verbetering van de bewegingsruimte. Daarna worden er afspraken gemaakt over het aantal lessen. De privé les duurt 60 minuten of 90 minuten. Vanaf 2018 ben ik als complementaire yoga & bewegingstherapeut aangesloten bij vakvereniging BATC met AGB registratiecode waardoor u de individuele yoga begeleiding mogelijk te vergoeden is via uw zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden voor deze therapeutische yogavorm bij Yogapraktijk Yvonne van Helvoirt.