Back to Top

Yoga op School

 

“Zelfvertrouwen, coördinatie, concentratie en discipline.
Je leert luisteren naar je lichaam, je merkt dat hoofd en lichaam op elkaar reageren. Yoga geeft ontspanning en leert je bij jezelf te blijven.
Je wordt minder vatbaar voor alles wat er om je heen gebeurt”

Yoga op school heeft dezelfde elementen als een “gewone” yogales, met een beetje meer afwisseling! Voor ademhalingsoefeningen gebruiken we bijvoorbeeld rietjes, veertjes of ballonnen. Yogahoudingen worden uitgelegd alsof je een dier uitbeeldt of we bewegen op de ritme van muziek. Om te ontspannen gebruiken we vaak visualisaties, dat zijn verhalen die je in gedachte mee beleeft, zoals het meevliegen de rug van je eigen fantasie vogel.

Afhankelijk van de onder-, of bovenbouw wordt de les uitgebreid met:

– Concentratie, stilte en aandachtspelletjes
– fantasie, lees en/of teken opdrachten
– Spelletjes die zelfkennis en zelfvertrouwen verbeteren
– verschillende samenwerkingsvormen en/of massage.

Yogalessen voor brugklassers

Je omgeving wordt steeds belangrijker. Hoe maak je keuzes? Bij wie sluit jij je aan? Hoor je er wel bij? Welke school kies je? Wat zijn de gevolgen als je onvoldoendes krijgt? Moet je dan weer naar een andere school? Hoe verdeel ik mijn tijd nu ik zoveel huiswerk heb? Heb jij nog tijd om te ontspannen en hoe doe je dat?

Minder zenuwachtig zijn voor een toets, je lekkerder voelen in je lichaam, een evenwicht vinden tussen andermans verwachtingen en je eigen wensen. Door yoga ga je helderder denken, je wordt fysiek sterker en soepeler en je krijgt meer vertrouwen in je eigen kracht.

Yoga op school wordt zowel gegeven in de gymzaal op de mat als op de stoel in de klas. Ben je geïnteresseerd in de lessen van Stoel-yoga.nl voor je leerlingen en wil je meer informatie of een vrijblijvende offerte, neem dan gerust contact op.